Πώς ένα και μόνο tweet κόστισε ενδεχομένως περισσότερο απ’ όσα έχει βγάλει το Twitter!

Λένε πως ένα tweet είναι χίλιες λέξεις, αν και στην περίπτωση του Elon Musk, ήταν μερικά εκατομμύρια δολάρια.

Σεμια συμφωνία που είναι πλέον θρυλική, ο Elon έκανε συμβιβασμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, συμφωνώντας να παραιτηθεί από πρόεδρος της Tesla για τρία χρόνια (παρέμεινε ωστόσο διευθύνων σύμβουλος) και να πληρώσει 20 εκατ.

δολάρια προσωπικό πρόστιμο και άλλα 20 εκατ. δολάρια η εταιρία του.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, κατηγορώντας τον για απάτη, αφού είδε στο tweet του «σειρά ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων, που αφορούσαν στην ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street.

«Σκέφτομαι να κάνω την Tesla ιδιωτική στα 420 δολάρια. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη» έγραψε, κάνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να υποθέσει πως θέλει να παραπλανήσει τους επενδυτές του.

Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.

— Elon Musk (@elonmusk) 7 Αυγούστου 2018

Ήταν όμως πράγματι έτσι; Η χρήση του όρου «420» είναι κοινή στις ΗΠΑ και παραπέμπει στη χρήση μαριχουάνας. Πόσο μάλλον που λίγες μέρες μετά κάπνισε μαριχουάνα σε ζωντανή εκπομπή στο YouTube!

Μπορεί να ήταν όλο ένα αστείο δηλαδή, από αυτά που αρέσκεται να κάνει ο Musk, αν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είδε τη χιουμοριστική πλευρά του. Ένα ακόμα αστείο που ξεπήδησε από αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι το πρόστιμο-«μαμούθ» για ένα tweet υπερβαίνει ίσως όσα έχει βγάλει ποτέ η Twitter Inc. από το κοινωνικό μέσο…

Elon Musk paid a bigger fine for using Twitter, than Twitter Inc. has made in net profit in its history. What a time to be alive.

— Greg Wester (@gwestr) 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή: Newsbeast.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic