Θα ανταλλάσσατε 5 Toyota MR2 με ένα μεταχειρισμένο Mazda MX-5; (pics)

Οι ανταλλαγές αυτοκινήτων αποτελούν μία συνηθισμένη εμπορική πράξη. Ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να βγουν ωφελημένες – λιγότερο ή περισσότερο – και οι δύο πλευρές. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε κατά κανένα τρόπο για μία ανταλλαγή μεταχειρισμένων μοντέλων, η οποία έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ και ήταν προφανώς συμφέρουσα μόνον για έναν από τους δύο εμπλεκόμενους.

Και αυτό, καθώς ένας άνδρας αποχωρίστηκε μία υπέροχη συλλογή από Toyota MR2 για χάρη μόνον ενός μεταχειρισμένου Mazda MX-5.

Η ασυνήθιστη αυτή πράξη έγινε με πρωτοβουλία ενός συνταξιούχου Αμερικανού καθηγητή και μεγάλος ωφελημένος βγήκε ο αντιπρόσωπος Coad Toyota της ιαπωνικής μάρκας στο Μισούρι των ΗΠΑ. Ο ηλικιωμένος Αμερικανός ξεκίνησε να συλλέγει πριν 30 χρόνια Toyota MR2, κάνοντας την αρχή με ένα κόκκινο μοντέλο του 1986, που ήταν και το πιο αγαπημένο του και με το οποίο είχε λάβει αρκετές φορές μέρος σε ειδικές εκδηλώσεις κλασικών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο μοντέλο άλλαξε τώρα χέρια έχοντας περίπου 140.000 μίλια στο οδόμετρό του, ενώ το νεώτερο αυτοκίνητο της χρυσής πεντάδας του Αμερικανού ήταν ένα μπλε MR2 του 1989 με μόλις 28.000 μίλια στο κοντέρ του.

Γιατί αποφάσισε όμως να ανταλλάξει ο Αμερικανός καθηγητής πέντε αυτοκίνητα με μόνον ένα; Όπως εξήγησε ο ίδιος, η γυναίκα του έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια και τώρα αποφάσισε, ότι ήταν μεγάλη επιβάρυνση για τον ίδιο, να διατηρεί στο γκαράζ του πέντε τέτοια κλασικά ρόουντστερ. Ετσι τα έδωσε και πήρε αντί γι αυτά ένα μεταχειρισμένο Mazda MX-5 σε άριστη κατάσταση και με μόνον 10.000 μίλια στο κοντέρ του.

Ο έμπορος της Toyota, που βρέθηκε με αυτόν τον απρόσμενο τρόπο κάτοχος μίας ενδιαφέρουσας συλλογής, αποδείχθηκε πολύ τυχερός. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μόλις δύο ημέρες μετά το ανέβασμα αυτής της ασυνήθιστης ιστορίας με φωτογραφίες των πέντε MR2 στο Facebook είχε πουλήσει ήδη τα τέσσερα από τα πέντε αυτοκίνητα. Και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να δυσκολευτεί, να δώσει και το πέμπτο.

Πηγή: gazzetta.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic