May 23, 2019
×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 1532

Μεταναστευτική κρίση for ever!

Γράφει η Ελένη Βογιατζή

Περιγραφή εξαθλίωσης!
 
Σοκ προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες τα όσα διαδραματίζονται στους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών.Η εφημερίδα Tageszeitung κάνει λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή.
Ολάκερο το νησί της Λέσβου είναι στην <<εντατική>>.Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς περνώντας απ' εξω και μόνο από το hotspot στην Μόρια είναι τραγικές,και προσβάλουν το ανθρώπινο είδος.
Η δυσοσμία από τα απόβλητα που χύνονται στα διπλανά χωράφια,είναι πέρα από τα όρια του ανεκτού.Οι Μ.Κ.Ο. κυριαρχούν ως<< προστάτες>> των μεταναστών και ενίοτε δε απέναντι στον γηγενή κάτοικο, και όχι μόνο!Σχεδόν πάντα υποκινητές ακραίων συμπεριφορών και καταστάσεων και διακινητές μεγάλων χρηματικών ποσών ,και ίσως οι μοναδικές πληθυσμιακές ομάδες που δεν επηρεάστηκαν από το capital control.
 
Ανεξέλεγκτη κατάσταση!
 
Αλλά το μεταναστευτικό ρεύμα δεν έχει σταματήσει.Δεν είναι φυσικά όπως το 2015.Τότε αριθμούσαν κάποιες εκατοντάδες αφίξεις ανά την ημέρα, ενώ τώρα μετράμε δεκάδες.
Εκείνο βέβαια που είναι μείζονος σημασίας και εξελίσσεται με ραγδαίο ρυθμό, είναι η μετάλλαξη της  Ελληνικής κοινωνίας.Τα ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα,τόσο για τους ίδιους,όσο και για τους Ελληνες.
Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, και γενικότερα η κοινωνική πρόνοια,δεν είχαν την υποδομή για νέες ανάγκες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος!
Οπως είναι εύλογο οι οικονομικά εξαθλιωμένοι, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, οδηγούνται σε αποκλίνουσες συμπεριφορές.Αλλά και οι πιο εύποροι, έχοντας την δική τους κουλτούρα,και θρησκευτική υπόσταση,δημιουργούν όλοι μαζί ομάδες,κοινότητες,ξεχωριστές γειτονιές. Μια διαφορετική κοινωνία μέσα στην Ελληνική κοινωνία .Ουέ κι αλοίμονο αν αυτές οι δύο κοινωνίες συγκρουστούν και θα πρέπει να υπερισχύσει η μια!
 
Η Ευρώπη απέναντι στο πρόβλημα.
 
Σύμφωνα με την Ευρωπαική Ενωση,κατά την διάρκεια 2015-2016 η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ήταν άνευ προηγουμένου.Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφτασαν στην Ε.Ε τα μεγαλύτερα κύματα δε σε Ελλάδα και Ιταλία.
Τον Μάιο του 2015 η επιτροπή υιοθέτησε μια νέα προσέγγιση βασισμένη σε κέντρα υποδοχής (hotspot) προκειμένου να βοηθήσει Ελλάδα και Ιταλία.Ναι μεν διασφαλίστηκε η ορθή ταυτοποίηση καταγραφή και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ,της πλειονότητας, αλλά οι μεγάλες εισροές,τα ασυνόδευτα ανήλικα,έκαναν τα μέτρα της Ε.Ε ανεπαρκείς.
Από το 2015-2017 διατέθηκαν 17,7 δισ.ευρώ από τον προυπολογισμό της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.Η προγραμματισμένη χρηματοδότηση έξω από την Ε.Ε ανέρχεται στα 10,3 δισ.ευρώ και 2,7 δισ.ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια, που αφορά πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες εκτος Ε.Ε όπως το Ιράκ,Ιορδανία,Λίβανο και Τουρκία.Για να στηριχθεί ο μηχανισμός για τους πρόσφυγες στην Τουρκία,η Ε.Ε έχουν διαθέσει 2,2 δισ.ευρώ.Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου οικον.η χώρα μας έλαβε ευρωπαικές επιχορηγήσεις συνολικού  ύψους 1.522 δισ.ευρώ.!
 
 
Ιδιες έννοιες!
 
Η μετανάστευση είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ανθρωπότητας.Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί.Η μετανάστευση κάθε ατόμου αφηγείται και μια διαφορετική ιστορία.
Κάποτε μετανάστευαν από την χώρα μας αναζητώντας ελπίδα σε άλλη χώρα.Τώρα η Ελλάδα έγινε η χώρα της ελπίδας για εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες!Προσφυγιά και μετανάστευση δύο αλληλένδετες έννοιες!Πάντα για τους ίδιους λόγους!
Οσο θα υπάρχουν φιλόδοξοι κυβερνήτες θα υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες!
Rate this item
(0 votes)

© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic