June 25, 2019

Επεμβάσεις και αισθητική!!

Γράφει η Νάνσυ Χαλκοπούλου

Οι Ελληνίδες σε σύγκριση με τις γυναίκες που ζουν σε άλλες πόλεις του εξωτερικού κάνουν περισσότερες αισθητικές μικροεπεμβάσεις στο δέρμα τους, με αριθμό αυξανόμενο ειδικότερα στα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σταματόπουλος MD (Medical Doctor) παρατηρεί ότι «Οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται περισσότερο από  οτι παλαιότερα και στην περίοδο της κρίσης αυξήθηκαν τουλάχιστον σε επίπεδο δερματολογικού ιατρείου» .

«Κάποιοι συνάδερφοι πλαστικοί, χωρίς όμως αυτό να αντιπροσωπεύει απαραίτητα όλους τους συναδέρφους, αναφέρουν ότι υπάρχει μείωση σε περιπτώσεις χειρουργείου –τύπου λίφτινγκ, τα οποία είναι και πιο επίπονα και πιο ακριβά και οι ενδείξεις είναι ότι παρόλο που μειώνεται ο αριθμός των ακριβών επεμβάσεων υπάρχει η τάση ο κόσμος να προτιμά τις πιο ήπιες θεραπείες τύπου -μεσημεριανού Break » συμπληρώνει.

Οι επεμβάσεις που γίνονται μπορεί να αφορούν ακόμη και κορίτσια δεκαεφτά, δεκαοκτώ ετών τα οποία πηγαίνουν στα ιατρεία για μικροδιορθώσεις ,με προτίμηση να βάλουν υαλουρονικό στα χείλη και ζυγωματικά τους ή για εστιασμένο Μπότοξ  σε μια, δύο ρυτίδες κυρίως για πρόληψη.

Μια καινούργια εφαρμογή που χρησιμοποιείται πλέον στα ιατρεία επεξηγεί ο κ. Σταματόπουλος είναι και η αναίμακτη ρινοπλαστική την οποία προτιμούν πολλές νέες για να επιτύχουν το εφέ της ευθείας μύτης, μειώνοντας την κοίλη- τύπου καμπούρα που εμφανίζεται στην μύτη με διαδικασία γεμίσματος του πάνω και κάτω μέρους της επιφάνειας και χρησιμοποιώντας ειδική τεχνική και φίλτρο.

Τα μόνιμα υλικά τύπου σιλικόνης έχουν πλέον καταργηθεί και κατόπιν συζήτησης με τον γιατρό τους, οι κοπέλες που δεν έχουν τόσο μεγάλα αισθητικά θέματα στην εμφάνιση τους κάνουν μικροεπεμβάσεις  χωρίς να επιβαρύνουν την εικόνα τους, όμως έχουν συμβεί στον κ. Σταματόπουλο και περιπτώσεις όπου μπορεί να έχει έρθει κόσμος που να ζητάει υπερβολές και τότε δημιουργείτε πρόβλημα μεταξύ του ιατρού και του ασθενή.

Ο κ. Σταματόπουλος καθώς έχει σπουδάσει και δουλέψει στην Γερμανία στον τομέα της δερματολογίας και δερματοχειρουργικής και κατόπιν για προσωπικούς λόγους επέστρεψε στην Ελλάδα παρατηρεί ότι σε πολλές πόλεις της Γερμανίας όπως το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη οι άνθρωποι κάνουν λιγότερες επεμβάσεις από’ τι σε πόλεις της Ελλάδος όπως η Θεσσαλονίκη και γενικά προσέχουν αρκετά περισσότερο το δέρμα τους επειδή υπάρχει περισσότερη ενημέρωση και είναι ίσως περισσότερο συνειδητοποιημένοι- ειδικά στην Γερμανία υπάρχει υποχρεωτικός δερματολογικός έλεγχος που πρέπει να κάνουν οι πολίτες κάθε χρόνο οπότε και οι άνθρωποι εκεί έχουν την δυνατότητα να προλαμβάνουν με σύμμαχο το κράτος διάφορα δερματολογικά προβλήματα.

Αν και σύμφωνα με άρθρα στο διαδίκτυο και σε ειδικά περιοδικά οι Ελληνίδες στην Αρχαία Ελλάδα πρόσεχαν το δέρμα και τον γενικό καλλωπισμό τους με διάφορες κρέμες για πανάδες, ρυτίδες και αποχρωματισμούς από φυσικά υλικά και λάδια, οι σύγχρονές Ελληνίδες αν και προσέχουν την επιδερμίδα τους, μερικές φορές είτε για λόγους καλλωπισμού, είτε για λόγους ψυχολογικούς και τάση της εποχής, είτε επειδή επηρεάζονται από το μάρκετινγκ  εταιριών προτιμούν να επιλύουν τυχών ατέλειες στα ιατρεία ειδικών που εγγυώνται σε λίγο χρόνο το καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί όμως πάντα να προτιμούν ιατρεία όπου οι γιατροί να είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και γνώστες ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει πάντα αυτήν την επιλογή τους.

Rate this item
(1 Vote)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic