Εκεί που κάποτε ζούσαν άνθρωποι είναι τώρα ομαδικοί τάφοι στην Ινδονησία

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε, και ο απολογισμός των νεκρών έχει αγγίξει τους 2.000. Οι αρχές εκφράζουν τη βεβαιότητα πως ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, πιθανότατα εγκλωβισμένοι κάτω από συντρίμμια, και η τύχη τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Στην πόλη Παλού έχουν ανασυρθεί 1.944 πτώματα. «Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, δεν έχουμε λάβει ακόμη διαταγή να σταματήσουμε να αναζητούμε πτώματα» εξήγησε εκπρόσωπος του στρατού.

Πλέον δεν απομένει σχεδόν καμιά ελπίδα να βρεθούν επιζώντες και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανάκτηση των πτωμάτων και την καταμέτρηση των θυμάτων.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν ως την 11η Οκτωβρίου, ημερομηνία μετά την οποία οι αγνοούμενοι θα θεωρηθούν νεκροί.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο κοινότητες κοντά στην πόλη Παλού, την Πετόμπο και την Μπαλαρόα, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε υπαίθριους ομαδικούς τάφους, αφήνοντάς τις ως έχουν.

Κι όταν τα σωστικά συνεργεία εγκαταλείπουν κάποιο σημείο, έχοντας κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες, οι συγγενείς των αγνοουμένων συνεχίζουν μόνοι τους την απεγνωσμένη αναζήτηση των οικείων τους.

Περίπου 200.000 άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό δεν επαρκούν και η επιβίωση πολλών σεισμοπαθών, που έχασαν τα πάντα εξαρτάται από τη βοήθεια. 

Πηγή: Newsbeast.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic