Διαμαρτυρίες από αστρονόμους για τον δορυφόρο «ντισκομπάλα» και πρόβλεψη για θεάσεις UFO

Ο διαμέτρου περίπου ενός μέτρου δορυφόρος, καλύπτεται από 65 πάνελ που αντανακλούν το φως του Ήλιου προς τη Γη, όπως κάνει μια σφαίρα ντίσκο στην οροφή ενός κλαμπ - Ένας ουσιαστικά «άχρηστος» δορυφόρος μιας startup εταιρίας που θέλει απλώς να προκαλέσει

Το «Άστρο της Ανθρωπότητας» είναι ένας νέος δορυφόρος που θυμίζει μια απαστράπτουσα ντισκομπάλα και τον οποίο μόλις έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Γη η νεοφυής νεοζηλανδική ιδιωτική εταιρεία Rocket Lab.


Ο δορυφόρος έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι ανακλαστικός και αναμένεται να γίνει το πιο φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό. Αυτό ακριβώς είναι που έχει βγάλει από τα ρούχα τους τούς απανταχού αστρονόμους, που θέλουν πιο… σκοτεινούς ουρανούς για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς ο δορυφόρος δεν θα έχει καμία ουσιαστική χρήση.


Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Guardian» και «Washington Post», οι επιστήμονες φοβούνται ότι το «Άστρο της Ανθρωπότητας» είναι ένα είδος διαστημικού γκράφιτι που «βανδαλίζει» τον ουρανό και θα φέρει προσκόμματα στην επιστημονική μελέτη του διαστήματος λόγω της πρόκλησης φωτορύπανσης.

«Πρόκειται για μια βλακεία που βανδαλίζει τον νυχτερινό ουρανό και παραμορφώνει την παρατήρηση του σύμπαντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστρονόμος Ντέιβιντ Κίπινγκ του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Άλλοι επιστήμονες επισήμαναν ότι δεν χρειάζεται ένα τεχνητό άστρο για να διεγείρει τον θαυμασμό μας για τον ουρανό. «Δεν χρειαζόμαστε μια τεχνητή ντισκομπάλα σε τροχιά για να νιώσουμε θαυμασμό», δήλωσε η Μεγκ Σουάμπ του Αστεροσκοπείου Τζέμινι της Χαβάης. Για «άλλη μια εισβολή στο προσωπικό σύμπαν μου», έκανε λόγο ο αστροβιολόγος Κάλεμπ Σαρφ του Κολούμπια.Ο διαμέτρου περίπου ενός μέτρου δορυφόρος, καλύπτεται από 65 πάνελ που αντανακλούν το φως του Ήλιου προς τη Γη, όπως κάνει μια σφαίρα ντίσκο στην οροφή ενός κλαμπ. Οι παρατηρητές από τη Γη θα βλέπουν ένα φωτεινό άστρο να διασχίζει γρήγορα τον ουρανό, οπότε αναμένονται να αυξηθούν και οι αναφορές για ATIA.

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε στις 21 Ιανουαρίου από τη Νέα Ζηλανδία και ολοκληρώνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά. Αναμένεται να είναι ορατός για περίπου εννέα μήνες, προτού σταδιακά τεθεί εκτός τροχιάς και αυτοκαταστραφεί στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: Protothema.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic