Σύλβια Ευθυμίου-Alex Papadiamantis "Μικρές Ρωγμές"

Σάββατο 17 Μαρτίου στο El Convento Del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7 - Αθήνα)

Μετά από πολλές εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας παρουσιάζοντας τα ‘’χρώματα μεσογείου’’ η ΣΥΛΒΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και ο ΑΛΕΞ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ επιστρέφουν στην Αθήνα για να σας μαγέψουν με τις ‘’ΜΙΚΡΕΣ ΡΩΓΜΕΣ’’ . Ένα νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο στον καινούργιο και ομώνυμο δίσκο της Σύλβιας σε στίχους του Αλέξανδρου Μανταλβάνου, Νίκου Μωραίτη και Δημήτρη Ξιούτα και φυσικά μουσική Άλεξ Παπαδιαμάντης. Στο πρόγραμμα φυσικά θα υπάρχουν και πολλά γνωστά τραγούδια και αρκετές διασκευές από γενικότερα την ελληνική έντεχνη και λαική μουσική όπως ‘’Πριγκηπέσα’’ ‘’Τέλι-Τέλι’’ ‘’Σμυρνέϊκα τραγούδια΄΄ κ.α. Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!


Η Σύλβια Ευθυμίου συστήνεται:
Γεννήθηκε στη μικρή αλλα πανέμορφη πόλη της Πάφου,στην Κύπρο.Με την μουσική άρχισε να ασχολείται από τα 8 της χρόνια κάνοντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας,πιάνου και θεωρητικών.
Τελειώνοντας το λύκειο αποφασίζει να φύγει από την Κύπρο και να μετακομίσει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τη μουσική εφόσον είναι μια χώρα με περισσότερες ευκαιρίες προβολής ,εξέλιξης και περισσότερου ανταγωνισμού.
Αποκτάει το δίπλωμα κλασσικής κιθάρας με τον καθηγητή Γιώργο Φουντούλη και πτυχία ανωτέρων θεωρητικών(Αρμονίας,Αντίστιξης).
Συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ κλασσικής κιθάρας (Διεθνή φεστιβάλ Βόλου,Φεστιβάλ Τέχνης και πολιτισμού Πορτο Χελι κ.α.)και σε διεθνείς διαγωνισμούς απ όπου και απέσπασε και βραβείο ως σολιστ το 2007 στον Βόλο.Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια αναγνωρισμένων ξένων κιθαριστών..
Παράλληλα κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού.Εμφανίζεται με νεανικά συγκροτήματα σε διάφορες μουσικές σκηνές και στη συνέχεια πιο επαγγελματικά σε μουσικές και εντεχνολαικές μουσικές σκηνές.Παράλληλα διδάσκει σε ωδεία στην Αθήνα .
Την χρονιά του 2011 φοιτά στν σχολη TAS(the art studio ),σύγχρονη σχολή φωνής,κίνησης,επικοινωνίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νικο Μουρατίδη.Συμμετείχε σε φεστιβάλ τραγουδιού(Kazarma)τις τρεις τελευταίες χρονιές.
Έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες μέχρι και την γνωριμία της με τον συνθέτη Alex Papadiamantis που έγινε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 σε μια δική του μουσική παράσταση και μαζί έχουν δημιουργήσει την δική τους μπάντα όπου εμφανίστηκαν και συνεχίζουν να εμφανίζονται σε μεγάλες και γνωστέw μουσικές σκηνές με το όνομα Sylvia-Alex and the band.
Παράλληλα ήρθαν τα τραγούδια,οι πρόβες στο στούντιο,οι ηχογραφήσεις,η γνωριμία με τον Νίκο Μωραιτη και η ζωή της γέμισε χρώματα.
Το πρώτο της τραγούδι ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ κυκλοφορεί απο την 14Μusic και το δεύτερο ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ πάλι απο την 14music.Το τρίτο πάλι απο την ίδια εταιρεία με τίτλο ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ Ο δίσκος έχει πλέον ολοκληρωθεί με 7 τραγούδια και κυκλοφορεί από την heaven music στα public και στα καταστήματα ΙΑΝΟΣ καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή από τα amazon itunes και google store!!

Ο Alex Papadiamantis συστήνεται.. 
O Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι βραβευμένος συνθέτης, με μεγάλη αποδοχή στο εξωτερικό και σολίστ βιολιού, με κυρίαρχη την επί δεκαπέντε χρόνια αποκλειστική συνεργασία του με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, με τον οποίο έχει παίξει και στο Royal Albert Hall, με την Royal Philarmonic Concert Orchestra. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι πρωταρχικά ένας δημιουργικός και παραγωγικός συνθέτης, με οκτώ (8) άλμπουμ στο ενεργητικό του και με παράλληλη πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα. 

Στις 21 Απριλίου του 2016, ο Alex Papadiamantis, όπως αλλιώς είναι ευρύτερα γνωστός λόγω της προβολής της δουλειάς του στο εξωτερικό, βραβεύτηκε στο Los Angeles από τον θεσμό The Akademia Music Awards, που αναδεικνύει καλλιτέχνες, σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες μουσικής, από ολόκληρο τον κόσμο. 

Τα βραβεία της Ακαδημίας έχουν την έδρα τους στο Los Angeles και γραφεία στη Νέα Υόρκη, στο Nashville και στο Λονδίνο. Στόχος τους η αναγνώριση ταλαντούχων καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο και η προώθηση της δουλειάς τους μέσα από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον τύπο και το διαδίκτυο. 

Ο Alex βραβεύτηκε συγκεκριμένα για το album “Island of the Dawn”, στην μουσική κατηγορία Ambient Electronic. Για όλο το 2016, το κομμάτι “Summer In Ibiza”, που προκρίθηκε για ετήσιο promotion σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, έντυπα και τηλεόραση στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα δίνει τα credits που αντιστοιχούν στον Ελληνα συνθέτη!

Ηδη, από τους δύο πρώτους μήνες της μετάδοσής του, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των μετρήσεων, έχει την δυναμική να αναδειχθεί σε hit. Αυτή τη στιγμή το Summer In Ibiza παίζεται απο τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιαπωνία μέχρι τη Βραζιλία και το Μεξικό!
Στο κομμάτι κυριαρχεί το ηλεκτρικό βιολί, που είναι και η ιδιαιτερότητα της καλλιτεχνικής παρουσίας του Αλέξανδρου. Αντίστοιχα ονόματα στο εξωτερικό είναι η περίφημη Vanessa Mae και ο David Garrett.

Στις ημέρες που ζούμε, σημαντικοί Ελληνες δημιουργοί, που δεν έχουν να κάνουν με τον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, προσπαθούν να προσδιορίσουν την πορεία τους στη χώρα μας και να δώσουν ένα στίγμα. Η τεχνολογία βέβαια έχει φέρει νέα διάσταση στην διάδοση και την αναγνώριση της δουλειάς τους διεθνώς.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, απόγονος του μεγάλου Ελληνα πεζογράφου, παραμένει ενεργός καλλιτεχνικά στην Ελλάδα, την οποία έχει τιμήσει επανειλημμένως με τις διακρίσεις και το έργο του.

Ώρα προσέλευσης 21:00
Ώρα έναρξης 22:00
Είσοδος 10 ευρω
Καλλιτεχνική επιμέλεια Dimitris Kiriakopoulos

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Thursday, 01 March 2018 18:42
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic