Η γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον εραστή της. Ποια ήταν η Elisa Day, που ο Nick Cave έκανε τραγούδι και ερμήνευσε με την Kylie Minogue.

Το τραγούδι “Where the wild roses grow”, που ερμηνεύουν ο σκοτεινός Nick Cave και η «χαριτωμένη» Kylie Minogue, αναφέρεται στο φόνο μιας γυναίκας από τον εραστή της.

Τραγουδώντας εναλλάξ, αφηγούνται ο καθένας από τη δική του πλευρά, τη γνωριμία τους. Τον έρωτα που τους ένωσε και τη θανάσιμη βόλτα στο ποτάμι. Εκεί που ο άνδρας, σκότωσε την ερωμένη του με μία πέτρα. «Όταν γράφτηκε το «Where the wild roses grow» είχα την Kylie στο μυαλό μου», έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Cave, που έψαχνε το κατάλληλο τραγούδι, με το οποίο θα συνεργαζόταν με την συμπατριώτισσα του. Όταν συνέθεσε το “Where the wild roses grow”, της το έστειλε και η Minogue φυσικά δέχθηκε, καθώς η συνεργασία με τον Cave ήταν για αυτήν μια καλλιτεχνική αναβάθμιση. Ο Cave εμπνεύστηκε το τραγούδι όταν άκουσε το παραδοσιακό «Down in the Willow Garden», στο οποίο ένας άνδρας σκοτώνει την πανέμορφη ερωμένη του και τη ρίχνει στο ποτάμι.

Στους στίχους του: “Where the wild roses grow” αρχικά περιγράφει τον κεραυνοβόλο έρωτά τους:

Nick Cave

From the first day I saw her, I knew she was the one; she stared in my eyes and she smiled

For her lips were the colour of the roses

That grew down the river, all bloody and wild...

Kylie Minogue

When he knocked on my door and entered the room

My trembling subsided in his sure embrace

He would be my first man, and with a careful hand

He wiped up the tears that run down my face...

Ποια ήταν η Elisa Day...

Το όνομα Elisa Day που χρησιμοποιεί ο Cave στο τραγούδι, αναφέρεται σε μια γυναίκα που, σύμφωνα με τον θρύλο, ζούσε στην Ευρώπη την εποχή του Μεσαίωνα και όλοι έλεγαν πως η ομορφιά της συγκρίνεται με τα άγρια κόκκινα τριαντάφυλλα που φυτρώνουν στις όχθες του ποταμού.

They call me The Wild Rose
But my name was Elisa Day
Why they call me it I do not know
For my name was Elisa Day

Σύμφωνα με τον μεσαιωνικό θρύλο, που έχει τα χαρακτηριστικά των δημοτικών τραγουδιών, την κοπέλα την ερωτεύθηκε ένας άνδρας που έφτασε στην πόλη. Την πλησίασε και της ζήτησε να πάνε στο ποτάμι. Εκεί τη σκότωσε, αφού τη χτύπησε με μια πέτρα στο κεφάλι.

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού η Elisa Day έγινε κούκλα στη σειρά Living Dead Dolls. 

Πρόκειται για «νεκροζώντανες» πλαστικές κούκλες, που κάθε μία πωλείται μαζί με φέρετρο και συνοδεύεται από πιστοποιητικό θανάτου. H συγκεκριμένη φοράει λευκό φόρεμα και κρατάει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ενώ από το κεφάλι της τρέχει αίμα. Το 2002 απαγορεύτηκε η πώληση της συγκεκριμένης σειράς στην Ελλάδα.

 

Πηγή: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic