Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα

Tο Triple S του οίκου Balenciaga ανακηρύχθηκε το πιο δημοφιλές αθλητικό παπούτσι του 2017,

έκανε τάση καθώς ήδη πολλοί σχεδιαστές ετοιμάζουν τη δική τους εκδοχή για chunky sneaker και εξακολουθεί να είναι ο διακαής -πανάκριβος- πόθος για τους λάτρεις της μόδας.   Ωστόσο, οι φανς που περιμένουν να αποκτήσουν ένα ζευγάρι αξίας 850 δολαρίων, θα εκπλαγούν από το γεγονός ότι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις δεν θα γράφουν Made in Italy, αλλά Made in China.

Η κίνηση προκάλεσε σοκ σε πολλούς που ήδη αγόρασαν τα νέα μοντέλα, καθώς η αλλαγή στον κατασκευαστή δεν αποκαλύφθηκε και δεν  ανακοινώθηκε ρητά από τον Balenciaga.   Το "Made in China" για τη μόδα σίγουρα δεν είναι ίσο σε πρεστίζ με αυτό της Iταίλίας, ακόμη και αν υπάρχουν λόγοι κάτι τέτοιο να θεωρείται άδικο. 

Αυτές οι έννοιες της δεξιοτεχνίας και της ποιότητας επηρεάζουν καθημερινά εκατομμύρια αποφάσεις στο χρηματιστήριο της μόδας και τοποθετούν τα πολυτελή προϊόντα ψηλά ή χαμηλά στη λίστα αγορών.   Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο καθώς οι κριτικές στο Reddit και το YouTube είναι πολλές και όλες στρέφονται εναντίον του οίκου ο οποίος τελικά σχεδόν αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση. 

Ο οίκος απάντησε πως έχει μεταφέρει την παραγωγή κατασκευής του παπουτσιού Triple S από την Ιταλία στην Κίνα καθώς εκεί του δίνεται η δυνατότητα να παράγει ένα ελαφρύτερο παπούτσι.   Όμως οι αγοραστές της νέας έκδοσης διαφωνούν, αισθάνονται εξαπατημένοι και σημειώνουν πως ήδη υπάρχουν θέματα ποιότητας - κάτι που αν ισχύει είναι μάλλον απαράδεκτο για παπούτσι 850 δολαρίων.

Κάποιοι δημοσιεύουν φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται σημάδια από την κόλλα η κάποιο ελάττωμα στις ραφές. Αλλά, αυτό που έχει εκνευρίσει τους περισσότερους, είναι πως η εταιρία δεν το ανακοίνωσε και πως επιπλέον δεν έριξε την τιμή ούτε δολάριο.   Αν και τεχνικά είναι αδύνατον να είναι κανείς βέβαιος πως το κόστος στη Κίνα είναι μικρότερο από αυτό στην Ιταλία, η κοινή αντίληψη που  επικρατεί στην αγορά είναι πως τα εργοστάσια της Ασίας είναι φθηνότερα.

Πηγή : www.lifo.gr

 

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic