Λίγη ακόμα νέα Mercedes A-Class

Η νέα γενιά της A-Class φέρνει μαζί της μια υβριδική εκδοχή, ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Renault και ένα εντελώς νέο εσωτερικό, που προαιρετικά θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων στα πρότυπα των Ε και S Class. Το νέο μάλιστα πίνακα οργάνων η Mercedes τον αποκάλυψε μερικές εβδομάδες νωρίτερα, κατά την έναρξη της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, στη νέα A-Class θα κάνε το ντεμπούτο του και το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες μέσω φωνητικών εντολών σε καθομιλουμένη γλώσσα και χωρίς προαπαιτούμενες, συγκεκριμένες φράσεις. Ταυτόχρονα θα «διδάσκεται» από τις επιλογές του ιδιοκτήτη του προτείνοντας ή επιλέγοντας τις βέλτιστες δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις συνήθειές του.

Λόγω της αύξησης των διαστάσεων του αμαξώματος, του μεταξονίου αλλά και των μετατροχίων, η νέα A-Class θα προσφέρει ένα πολύ πιο άνετο χώρο για τους επιβάτες και μεγαλύτερο όγκο για αποσκευές. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός της θα περιλαμβάνει υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με δυνατότητα ακόμα και ημι-αυτόνομης κίνησης.

 

Όσον αφορά στα μηχανικά της μέρη, οι βασικές εκδόσεις θα διαθέτουν μια διάταξη ανάρτησης ημι-άκαμπτου άξονα στο πίσω μέρος, ενώ οι αναβαθμισμένες άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Βασικός κινητήρας θα είναι ο νέος 1.3 λίτρων βενζίνης με απόδοση που θα ξεκινά από τους 116 ίππους και θα κορυφώνεται στους 160, ενώ τα σύνολα diesel θα ξεκινούν από τα 1.5 λίτρα. Κορυφαία έκδοση θα είναι η A45, πάντα με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος όμως πλέον θα αποδίδει το λιγότερο 400 ίππους, όπως έχει υποσχεθεί στο παρελθόν η Mercedes, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί ο θρόνος του ισχυρότερου μικρομεσαίου πεντάθυρου από το Audi RS3.

Παράλληλα, στη γκάμα αναμένεται να προστεθεί μια ακόμα σπορ εκοδχή, η A35, με δίλιτρο κινητήρα turbo όπως και η A45, αλλά μικρότερη ισχύ και GT χαρακτήρα.

Αν επιθυμείτε να δείτε πρώτοι και σε απευθείας μετάδοση την αποκάλυψη της νέας A-Class, μπορείτε να αποθηκεύσετε το ειδικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί στο youtube για αυτό το σκοπό και θα ξεκινήσει να μεταδίδει εικόνα και ήχο στις 20:00 της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου.

 

 

reader

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic