Δες αυτό και δεν θα παρκάρεις ξανά στο πεζοδρόμιο

Στο Λονδίνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη φημισμένη London Bridge, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, από ένα βαν το οποίο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, ψάχνουν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για να μην επιτρέψουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Προς το παρόν η λύση είναι ένας στιβαρός φράχτης κατά μήκος του πεζοδρομίου που ναι μεν καθιστά το πεζοδρόμιο ασφαλές όσο ένα… φρούριο, δεν συνάδει όμως με την ευγένεια και την αισθητική των Βρετανών. 

Κατά συνέπεια η ΕΤΑ, ένας ασφαλιστικός οργανισμός με έντονη ενασχόληση με την ασφάλεια και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, έχει δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο έχει προτείνει και στην κυβέρνηση. Το catclaw είναι ένας απλός μηχανισμός που τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και όταν περάσει από πάνω του τροχός, υποχωρεί ένα κάλυμμα που μέχρι εκείνη τη στιγμή, κρύβει μια σιδερένια αιχμή. Τα ελαστικά προφανώς δεν αντέχουν και κλατάρουν, έτσι ακινητοποιείται το όχημα. 

Είναι ενδιαφέρουσα ευρεσιτεχνία, όπως και να το κάνουμε, είναι όμως εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορούσε να σταματήσει έναν τρομοκράτη από το να σπείρει το θάνατο. 

 

gazetta.gr

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Saturday, 20 January 2018 09:51
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic