Περού: Απέδρασε αλλάζοντας θέση με το δίδυμο αδερφό του και τον συνέλαβαν

Ο Αλεξάντερ Ντελγκράντο Χερρέρα είχε αποδράσει πριν ένα χρόνο ναρκώνοντας τον δίδυμο αδερφό του που του είχε κάνει επίσκεψη – Η αστυνομία του Περού κατάφερε να τον συλλάβει εκ νέου

Τον δραπέτη των φυλακών Αλεξάντερ Ντελγκράντο Χερρέρα συνέλαβαν οι αρχές του Περού, δίνοντας τέλος στις προσπάθειες εντοπισμού του που κράτησαν για περισσότερο από ένα χρόνο.


Η απόδρασή του από τις φυλακές ήταν εντυπωσιακή. Ο Χερρέρα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για σεξουαλική επίθεση κατά παιδιού και ληστεία, όταν ο δίδυμος αδερφός του Τζιανκάρλο τον επισκέφθηκε πέρυσι τον Ιανουάριο.

Έφυγε σαν… κύριος

Ο Χερρέρα νάρκωσε τον αδερφό του και άλλαξε τα ρούχα τους, πριν βγει σαν κύριος από τις φυλακές. Εν μέσω αβεβαιότητας για το τι πραγματικά συνέβη, ο Τζιανκάρλο τέθηκε υπό έρευνα για την συνδρομή προς τον αδερφό του. Όμως, οι εισαγγελικές αρχές απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον του. Η απόδρασή του είχε αφήσει άναυδους τους αρμόδιους, καθώς κανένας δεν είχε καταφέρει να δραπετεύσει από τη φυλακή που βρισκόταν για 12 χρόνια.

Alexander Jheferson Delgado Herrera escapó el 10 de enero del 2017 del penal de Piedras Gordas, haciéndose suplantar por su hermano gemelo. Luego de varios meses de seguimiento fue detenido hoy por agentes de la División de Investigación de Secuestros en el Callao. pic.twitter.com/2tyeJ4jrwl

— Mininter Perú (@MininterPeru) February 13, 2018

Υποστήριξε ότι ήθελε να δει τη μητέρα του

Μετά από ανθρωποκυνηγητό ενός χρόνου, οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν. «Σήμερα συνέβη η εκ νέου σύλληψη ενός παραβάτη που στις 10 Ιανουαρίου 2017 απέδρασε από το Piedras Gordas, όπου αντικαταστάθηκε από τον αδερφό του» έγραφε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Χερρέρα για πολλούς μήνες και τον εντόπισαν μπροστά σε ένα κτίριο στην παραθαλάσσια περιοχή του Καλλάο. Όταν είδε τους αστυνομικούς προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά γρήγορα συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Χερρέρα υποστήριξε ότι ο λόγος της απόδρασής του ήταν επειδή ήθελε να δει τη μητέρα του.

Το υπουργείο είχε επικηρύξει τον δραπέτη για 20.000 περουβιανά Σολ (περίπου 5.000 ευρώ) σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.Πηγή: Protothema.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic