Ληστεία στο Ritz του Παρισιού

Ένοπλοι ληστές άρπαξαν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ από κοσμηματοπωλείο στο διάσημο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται αναφορές από γαλλικά ΜΜΕ, πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια έσπασαν ένα παράθυρο στο κατάστημα που βρίσκεται στο ξενοδοχείο κατά τις 18:00 (τοπική ώρα).
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν τρεις, ενώ οι άλλοι αναζητούνται. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ανακτήθηκε μέρος των κλοπιμαίων, η αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

 

Όπως σημειώνει το BBC, το πεντάστερο Ritz βρίσκεται στην PlaceVendôme, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα. Δίπλα βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Η τοπική εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ανέφερε πως η ληστεία διεκόπη από αστυνομικό που περιπολούσε, αλλά δύο άτομα μπόρεσαν να διαφύγουν με σκούτερ.

«Διάσημοι κοσμηματοπώλες είχαν εκθέσει τα κοσμήματά τους στο Ritz», εξήγησε μια αστυνομική πηγή. «Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και αναταραχή στον δρόμο. Περαστικοί κατέφυγαν στο ξενοδοχείο για να γλιτώσουν. Δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Μας είπαν ότι πρόκειται για ληστεία», διηγήθηκε ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 Η πλατεία Βεντόμ και τα περίχωρά της, όπου βρίσκονται διάσημα κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιία, γίνoνται συχνά στόχος ληστών.

Το 2014 είχε ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή έπειτα από πολλές βίαιες ληστείες σε πολυτελή κοσμηματοπωλεία. Τότε είχαν καταγραφεί πέντε ληστείες με όπλο σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών, όλες τους μέρα μεσημέρι, με λεία που εκτιμάται μεταξύ 420.000 και 2 εκατομμυρίων ευρώ.

 Όμως η πιο γνωστή ληστεία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν αυτή του Οκτωβρίου του 2016 με θύμα την Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν. Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Αφού την απείλησαν με όπλο και την έκλεισαν στο μπάνιο, έκλεψαν κοσμήματα αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Πηγη huffingtonpost

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic