Τι συμβαίνει σήμερα στο πάρκινγκ που κατάπιε αυτοκίνητα στην Κηφισίας

Ο χώρος που λειτουργούσε ως πάρκινγκ επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, που τον Ιούλιο είχε πλημμυρίσει λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και είχε ουσιαστικά καταπιεί τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί, είναι σήμερα ένας κενός χώρος γεμάτος χώματα στον οποίο η Περιφέρεια Αττικής διεξάγει έργα αποκατάστασης.

Οι εικόνες των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που επέπλεαν στο νερό είχαν προκαλέσει αρνητική έκπληξη, εγείροντας ερωτήματα για την κατάσταση του χώρου, την προστασία του αλλά και τις ευθύνες που τυχόν υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή, τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και τα νερά έχουν στεγνώσει, ενώ η Περιφέρεια έχει αποστείλει μηχανήματα τα οποία εργάζονται ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, μας επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του χώρου, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το ρέμα που καταλήγει στον χώρο και προκάλεσε την πλημμύρα καθαριζόταν επαρκώς σε τακτικά διαστήματα.

Τόνισε μάλιστα ότι ο χώρος γύρω από τον οποίο έχουν δομηθεί αυθαιρέτως κτίρια, είναι με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ στην αρμοδιότητα του Δήμου Αμαρουσίου από το 2009. Τον χαρακτήρισε δε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια, καθώς, όπως ανέφερε, δεν είχε καθαρίσει επαρκώς και έγκαιρα τις κοίτες, με αποτέλεσμα τα νερά της ισχυρής βροχόπτωσης να βρουν διαφυγή προς την Κηφισίας και να πλημμυρίσουν τον χώρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πάρκινγκ λειτούργησε ως μία στενωπός που συγκέντρωσε τα νερά της βροχής που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν στην πορεία τους. Κατηγόρησε την Περιφέρεια για ολιγωρία στη διευθέτηση-διεύρυνση του ρέματος, λέγοντας μάλιστα ότι ο χώρος είναι ουσιαστικά μία αλάνα, που ανήκει σε ιδιώτη και λειτουργεί ανεπίσημα ως πάρκινγκ, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των εργαζομένων στις γύρω εταιρείες. Τόνισε επίσης ότι με πρωτοβουλία του δήμου απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα μετά την πλημμύρα, κάτι που δεν ήταν στην ευθύνη, όπως είπε.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: Newsbeast.gr

Rate this item
(0 votes)
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic