January 20, 2018

Μια Γαλλική χειμωνιάτικη Συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.

Θα χρειαστούμε

600 g βοδινό κρέας (καλής ποιότητας)

4 κρεμμύδια

4 καρόττα

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

100 g βουτυρο

αλάτι - πιπέρι

δεντρολίβανο - 2 φύλλα δάφνης 

 

  • Kόβουμε σε κύβους το κρεας
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με βουτυρο. Μόλις αρχίσει να γίνεται διάφανο το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα
  • Στο ιδιο τηγάνι , τσιγαρίζουμε το κρέας μας σε δυνατή φωτιά . Αν δεν χωράει ολο, το κάνουμε σε δύο η τρείς δόσεις προσθέτωντας αν χρειαστει βουτυρο.
  • Μόλις το κρέας μας εχει πάρει καλό χρώμα, το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
  • Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κρέας και το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα που εχει δημιουργηθεί, την οποία στην συνέχεια την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το δεντρολίβανο, τα καρόττα και σκεπάζουμε το κρέας με το κόκκινο κρασί
  • Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για δυο ωρες
  • Αφήνουμε το κρέας στη κατσαρόλα και την επόμενη μέρα συνεχίζουμε την βράση για 2 ακόμα ώρες, προσθέτωντας αν χρειαστεί κρασί ή νερό
  • Το κρέας μας θα μαλακώσει και θα έχει μαριναριστεί με όλα τα αρώματα!!
  • Σερβίρετε με ρύζι η πατάτες

 

Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Friday, 05 January 2018 14:41
© 2018 Web Artistic All Rights Reserved. Designed By Web Artistic